FAQ betonlook

Hieronder vindt u de antwoorden op de vragen die het meest aan ons gesteld worden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord via 06-54220678 of info@cire-atelier.nl.

Q: Hoe onderhoudsvrij is betonlook?

A: Volledig. Wanneer het eenmaal is aangebracht en uitgehard is er bij normaal gebruik geen reden om onderhoud toe te passen anders dan de reguliere schoonmaakbeurt.

Q: Hoelang blijft de vloer in de natte ruimte waterdicht?

A: Zie onze pagina over de waterdichtheid van beton ciré. Naast de conclusie dat het beton ciré waarmee wij werken 100% waterdicht is, wordt het ook nog eens met een 2-componentenlak meermaals afgelakt. Uiteindelijk slijt alles, zo is de Grand Canyon ontstaan, maar als er tijdig (na jaren) een nieuwe laklaag aangebracht wordt, is er niets aan de hand en blijft de bescherming van de betonlook intact. U hoeft zich nergens zorgen over te maken zolang u zich er van overtuigd dat uw betonlook specialist een vakman is die weet wat hij doet.

Q: Hoelang blijft een beton ciré keukenblad mooi?

A: In het geval van aanrechtbladen geldt dat agressieve middelen (denk vooral aan zuren zoals sinaasappelsap, tomatenketchup) na uren schade toebrengen doordat zij zich invreten. Bij normaal gebruik en dus het regelmatig schoonmaken van de oppervlakte blijft het materiaal jarenlang mooi.

Q: Uit welke kleuren kan ik kiezen?

A: In het geval van betonlook zijn de mogelijkheden eindeloos. Iedere zogeheten RAL-kleur is te maken. Zie onze pagina Kleuren betonlook.

Q: Gaat betonstuc ook samen met vloerverwarming?

A: Ja, juist! De laag die aangebracht wordt is slechts 2mm dun. De vloerverwarming kan optimaal zijn werk doen met een vloer die zo dun is. Verlies van warmteafgifte is vrijwel uitgesloten.

Q: Kan betonlook op iedere ondergrond aangebracht worden?

A: Ja, hoewel er bij oneffen ondergronden eerst een andere grondlaag aangebracht dient te worden. Denk dan bijvoorbeeld aan gevoegd tegelwerk. De additionele werkzaamheden kunnen tegen meerprijs geleverd worden.

Q: Wat als ik de betonlook over twee jaar beu ben? Kan er dan een andere kleur op of kan het hele spul er weer af?

A: In principe is het mogelijk de volledige laag weg te schuren. Bedenk wel dat dit een tijdrovende bezigheid is die geluidsoverlast en fijne stofdeeltjes veroorzaakt. Een andere kleur is zeker mogelijk door een nieuwe laag beton ciré aan te brengen.

Q: Hoe lang duren de werkzaamheden in mijn huis/op kantoor?

A: Een en ander heeft natuurlijk te maken met de omvang van het project, maar in de regel houden we de werkzaamheden beperkt tot de ruimte waar we werken en kunnen we in pakweg 2 à 3 dagen weer weg zijn als het om een enkele wand, toiletruimte of bestaand keukenblad in een woning gaat. Reken op circa 4 dagen in het geval van een badkamer of woonkamervloer. Daarnaast geldt er nog een droogtijd van een paar dagen indien de oppervlakte in de nabije toekomst flink belast wordt (denk hierbij aan vloer, badkamer, aanrechtblad). Dan is de lak pas door en door uitgehard.

Q: Krijg ik korting? 😉

A: Wij streven naar een goede balans tussen wat we leveren en de prijs die daar tegenover staat. Onze tarieven zijn uitermate redelijk. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan om met andere aanbieders te kunnen vergelijken.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close